Skip to content

Pakej Pelancongan Padang-Bukittinggi Murah 4 Hari 3 Malam

By Sinar Alam Wisata

Pakej Pelancongan Padang-Bukittinggi Murah 4hari3 Malam adalah tawaran istimewa untuk anda yang ingin melancong di Sumatera Barat. Menikmati eksotisnya alam Ranah Minang dengan perjalanan tak terlupakan bersama kami Sinar Alam Wisata.

Berikut itinerary 4D3N Pakej Pelancongan Padang-Bukittinggi Murah 4hari3 Malam

Hari 01: Lapangan Terbang (BIM) – Bukittinggi

Pakej Pelancongan Padang-Bukittinggi MurahKetibaan di lapangan terbang Padang, perkhidmatan selamat datang oleh kakitangan / pemandu pelancong kami. Pindah ke Bukittinggi melalui Lembah Anai. Ditengah perjalanan berhenti di air terjun Batang Anai dan Pusat Maklumat Budaya Minangkabau. Makan tengah hari di restoran tempatan. Lawati Desa Pandai Sikek untuk membeli Kain Tangan Kain “Kain Songket”, broidery tangan / sulam, telekung dan ukiran kayu. Tiba di Bukittinggi, daftar masuk ke hotel. Makan malam di Restoran tempatan. Malam Petang / Membeli-belah / Kehidupan Malam di Bukittinggi.

Hari 02: Lawatan Minangkabau

Pakej Pelancongan Padang-Bukittinggi MurahSelepas sarapan pagi di hotel, bawa awak untuk lawatan sehari penuh Minangkabau Highland. Kelok sembilan, Lembah harau, lawatan kilang kopi Kiniko. Selepas makan tengah hari di restoran Pondok Flora, lawatan ke Istana Pagaruyung dan tasik Singkarak, selepas makan malam di restoran tempatan, maka selanjutnya melihat tarian tradisional Minangkabau (optional). Malam Petang / Membeli-belah / Kehidupan Malam di Bukittinggi.

Hari 03: Lawatan Bukittinggi – Padang

Keluar dari hotel, kemudian melihat pemandangan Bukittinggi: melawat Ngarai Sianok / Grand Canyon, Terowong Jepun, Benteng Fort De Kock dan Zoo. Lawati Jam Gadang / Minang Big Ben di Bukittinggi dan Beli-belah di Pasar Atas. Selepas makan tengah hari di restoran tempatan, pergi ke Tasik Maninjau kemudian perjalanan balik ke bandar padang sekalian  makan malam direstoran tepi laut. Check in Hotel dan free program

Hari 04: Hotel – City Tour – Airtport

Pakej Pelancongan Padang-Bukittinggi MurahSarapan pagi di hotel. City tour padang, melawat pantai Padang, jembatan Sitinurbaya, China Town, Batu Malin Kundang dan Masjid Raya Sumatera Barat lepas tu dipindahkan ke Lapangan Terbang Padang (BIM)untuk terbang pulang dengan kenangan indah dari Padang – Bukittinggi, Indonesia.

Penutup

Demikian Pakej Pelancongan Padang-Bukittinggi Murah 4hari3 Malam dari kami, jika anda mahukan pakej pelancongan lain dengan tawaran terbaik dari kami, sila hubungi kami melalui kenalan yang sudah ada di laman web kami. Salam dari kami, Sinar Alam Wisata.

WeCreativez WhatsApp Support
Sinar Alam Wisata
Salam Traveller